Избрани Новини

Лятна оперна вечер на открито в Банско

Събитието е от 20.30 ч. на централния площад

В „Летни оперни вечери на открито“ от 20.30 часа Камерна опера - Благоевград ще представи на гражданите и гостите на Банско концерта „Искри от оперната и оперетна класика”. Ще звучат любовно-драматични фрагменти от прекрасната и завладяваща оперна музика на Волфганг Амадеус Моцарт, Джоакино Росини, Джузепе Верди, Джакомо Пучини. Ще бъдат изпълнени арии от оперите „Отвличане от сарая“, „Дон Жуан“, „Севилски бръснар“, „Дон Карлос“, „Сицилиански вечерни“, „Тоска“, „Травиата“.
Популярните арии, дуети и ансамбли ще бъдат в изпълнение на солистите на Камерната опера  Венера Мелеки, Теодора Петрова, Юрий Николов, Пламен Кумпиков, Георги Димитров, Теодор Петков.
Оркестърът на Камерна опера ще изпълни и увертюра към операта „Отвличане от сарая” от В.А.Моцарт и увертюра към оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус с диригент Светлана Галианова.
Концертът съдържа откъси от обичаните оперети на Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман: „Прилепът”, „Джудита”, „Страната на усмивките”, „Веселата вдовица”, „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, както и арии от оперетите „Волният вятър” и „Бунтът на жените” от руските композитори Исак Дунаевский и Евгений Птичкин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов