Избрани Новини

Борисов: Приемаме оставките на Горанов, Маринов, Караниколов и Ангелкова

Кадровите промени в правителството ще бъдат направени

Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.председател на Народното събрание Валери Симеонов относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.
Приемаме оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, плюс оставката на Николина Ангелкова. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.
За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящият директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.
В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.
Младен Маринов е изключителен офицер, но има грешки, които се наказват. Действията на полицията по време на протестите и по-точно в Росенец не бяха на ниво, коментира премиерът Борисов.
Като мотив за освобождаването на Емил Караниколов премиерът посочи още, че иска контролът в икономиката да е изключително строг, особено при раздаването на грантовете.
Влизането в Банковия съюз е един изключителен успех на финансите, също и договорените пари от Брюксел. България не само ги запазва, но и увеличава при условие, че бюджетът на ЕС намалява с 60 млрд., подчерта още Борисов.
Според него в една правова държава има конституция и избрани органи, всеки има право на протест. Той е знак за демокрация, отбеляза Борисов и добави, че е категорично против всякакви показни акции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)