Избрани Новини

Осъдиха бобовдолец, обвиняем за държане на 75 археологически обекта

Съдът му даде 1 година затвор с 3 години изпитателен срок

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“ с продължителност на мерките за срок от 1 година по отношение на подсъдимия Венцислав Т. от Бобов дол, който се призна за виновен в държане на 75 археологически обекта /основно бронзови монети/, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред съгласно Закона за културното наследство. Подсъдимият ще плати и разноските по делото, които са в размер на 2 333 лв.  По време на разпоредителното заседание прокурор Ангел Байрактарски и адвокат Владимир Миланов постигнаха споразумение  относно размера на наказанието на подсъдимия Венцислав Т. и делото приключи по реда на глава 29 от НПК, чрез Споразумение.
75-те археологически обекта са на обща стойност от близо 600 лв. С най-голяма стойност сред тях, от по 50 лв., са: бронзова монета на Сабрина /135 г/, с тегло 22,09 грама и бронзов пръстен, оформен с плочка във вид на череп, както и сребърна монета на Филип II /244-249 г./, на стойност 45 лева.
Съдът констатира, че по отношение на обвиняемия е налице и друга условна присъда „лишаване от свобода“ по дело за извършена кражба от 2012 година, т. е. за престъпление, извършено след това по настоящето дело и са налице условията по чл.25 от НК. Съдът определи за изтърпяване по-тежкото измежду двете наказания, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, по което започва да тече нов изпитателен срок от 3 години, на основание чл. 66 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов