Избрани Новини

Дупничанин на съд за незаконно държане на кокаин и старинни монети

Криел в гардероба бронзови монети на Гордиан ІІІ (238-244 г.) и Лициний ІІ (317-324 г.)

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.А. за извършени от него престъпления по чл. 278, ал. 6 и по чл. 354а, ал. 1 от НК.
Обвиняемият В.А. обитава втори жилищен етаж от сграда на ул.„Калоян“ в Дупница и е съсобственик на построения в имота гараж.
На 19.06.2019 г. служители на РУ на МВР - Дупница в група „Противодействие на тежката престъпност“ получили оперативна информация, че той държи с цел разпространение и без разрешително високорискови наркотични вещества. Същия ден, в присъствие на поемни лица, било извършено претърсване. В.А. се държал арогантно, бил видимо напрегнат и изнервен, оспорвал законността на действията на органите на реда.
На маса в гаража била намерена и иззета пластмасова кутийка с капаче, съдържаща полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на кокаин. Стойността му възлиза на 1 333,20 лева, а количеството, достатъчно за 12 дози.
Освен това, в гардероб в спалня, той държал археологически обекти – бронзови монети -  на Гордиан ІІІ (238-244 г.) и Лициний ІІ (317-324 г.) Същите не били идентифицирани и регистрирани по съответния ред.
Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов