Избрани Новини

Градят лагера на Бялото братство при рилските езера

Спазват се всички Covid-мерки

Изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера, което се прави от 1929 година, ще започне през следващата седмица при спазване на всички противоепидемични изисквания и разпоредби заради епедимията с Covid-19, каза за Националното радио председателят на Братството Слав Славов. В лагера ще бъдат изградени 60 палатки, а максималният брой на хората не трябва да надвишава 200.
Дъновистите ще спазват всички разпореждания и заповеди на здравния министър и на Националния кризисен щаб, както и правилата, налагани от Националния парк "Рила", каза Славов: "Ограниченото човешко присъствие, всички мерки за дезинфекция, всички задължителни препоръки, които са отправени от Министерство на здравеопазването и заповедите на министъра трява да ги спазваме, така, че се качваме горе с всичките изисквания".
Лагерът на Бялото братство се прави на площ от един декар и 100 квадратни метра на Рибното езеро на 2200 метра надморска височина. През август в стана на дановистите са хиляди от страната и от чужбина. Сега обаче ситуацията е различна. Много от чужбина няма да могат да пристигнат. Нещата се усложняват и от това, че на Седемте езера се реализира проект за рехабилитация на пътеките. Беше качена тежка техника, а работата на терена е спряна. Прави се проверка, разпоредена от Прокуратурата: "Това няма да попречи на провеждането. Даже ние ще бъдем в полза, тъй като знаете, че на 17-ти всяка година има чистене на езерата. Година след година се насажда в хората, в туристите, в нас самите".Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден