Благоевградската общественост отбеляза 183 години от рождението на Левски

Беше открита тематична изложба за делото и живота на Апостола

Апостолът на свободата е роден на 18 юли 1837 година в Карлово. Той е един от идеолозите на българската национална революция. Васил Левски минава през всяко българско селище, създава революционни комитети, обединявайки българите. Води ги, защото вярва, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия". Днес повече от всякога е нужно да си спомняме за неговите идеали и да ги пренесем в настоящето си, да бъдем единни, за да продължим напред, стараейки се да се придържаме към достойния му пример.
От 10:30 часа пред бюст-паметника на Васил Левски в Благоевград се състоя тържествен ритуал с припомняне на моменти от неговия живот и дейност от Атанаска Ковачева, главен експерт направление „Култура“. Цветя от името на кмета на община Благоевград инж.Томов, в знак на признателност и почит, бяха поднесени от заместник-кмета по икономика и финанси Ясен Попвасилев. Цветя поднесоха също зам.областният управител Иван Стоянов, народни представители, общински съветници, представители на политически партии, Бригадно командване - Благоевград с командир полковник Красимир Кръстев, културни институти и институции, граждани и гости на събитието.
Отбелязването на 183 години от рождението на Васил Левски продължи от 11:30 часа с тематична изложба за делото и живота на героя, организирана от Регионалния исторически музей на пл.„Народни будители“. В празничната програма участие взеха Ерика Марчева, Александра Коцева и Пиринския танцов ансамбъл “Вихрен” при Народно читалище “Никола Вапцаров -1866”. Водещ на събитието бе Антон Велев от Детския парламент в Благоевград. Той  припомни думи на Дякона, отекващи до днес, карайки ни да се гордеем, че нашата родина България е родила такива синове като Апостола на свободата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"