111 души са излекувани от коронавирус в област Кюстендил

9 новозаразени има в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново и Сапарева баня

111 души са излекувани от коронавирусна инфекция в област Кюстендил от началото на пандемията. Диагностицираните лица с COVID-19 към днешна дата в областта са 322, съобщават от РЗИ – Кюстендил.
За изминалото денонощие положителни проби са дали 9 души. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново и Сапарева баня. С коронавирусна инфекция е 54-годишен мъж от Кочериново, 31-годишна жена от Сапарева баня и жена на 63 г. от с.Бистрица, община Дупница. Останалите положителни проби са на лица от община Кюстендил. Установени нови случаи на коронавирус има както в града и кв.„Изток“, така и по селата.
Към този час настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са общо 12 души. Една жена е хоспитализирана през вчерашния ден. Трима от пациентите в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ са на кислородна терапия.
Хоспитализирани за лечение в Ковид отделението на болницата в Кюстендил към този час са 10 души. 83-годишна жена е в крайно тежко състояние. На други четирима пациенти състоянието също остава тежко, съобщават от лечебното заведение.
В ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ снощи е починала 72-годишна жена, която е била с придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"