Избрани Новини

Задава се Лятната филмомания в Банско – приключенско кино под звездите

Ще представят най-доброто от Банскофилмфест

И тази година по традиция от 23 до 25 юли ще се пренесем под звездното небе на Банско и Пирин планина със селекция от най-приключенските и екстремни филми през последната година. Прожекциите стартират в 21:00 ч. на централния площад „Никола Вапцаров“.
Всички гости на курорта ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 9 филма от Австрия, Канада, Испания, САЩ, Швейцария, Италия и Германия. Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета – Тибет, Кашмир, Канадските планини, Доломитите, Гранд Каньон, Антарктида и тайгата в Сибир.
Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2020″ представят още много уникални кадри, които ще имате възможността да видите в три летни вечери.
ТЕМАТИКА
История, приключения, пътешествия, алпинизъм, екстремни ски, сърфинг в океански води, планинско бягане, сноу кайтинг (комбинация от ски или сноуборд и кайт/ “хвърчило”), екстремна фотография, екстремен байк, катерене.
При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“.
Вход свободен.
Организатори са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, Международен фестивал на планинарския филм.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов