Избрани Новини

За 26 часа: Божидар Антонов изкачи последователно Ботев, Мусала и Вихрен

Негов е рекордът за преминаване на 600-те километра от връх Ком до нос Емине

Ултрамаратонецът Божидар Антонов, който е рекордьор в изминаването на Ком-Емине, постигна нов успех, като последователно изкачи най-високите върхове в Стара планина, Рила и Пирин, а именно Ботев, Мусала и Вихрен, информира tribune.bg.

От екипа му заявиха, че е имал желание да завърши прехода за по-малко от един ден, но в крайна сметка е финиширал за 26 часа и 6 минути. Той е разчитал единствено на собствените си сили и в моментите, в които не е бягал е карал шосеен велосипед.

Изпитанието е започнало в 13.40 ч. в сряда от местността Паниците. Антонов е покорил връх Ботев, а в 17.15 ч. е слязъл от планината. 15 минути по-късно се е качил на велосипеда за продължително каране до Боровец.

Малко преди 1ч. след полунощ е пристигнал в „Царска Бистрица“, след което се е отправил към Мусала.

След тежко изкачване от Белово на другата сутрин в 9:40 е поел от Юндола към Разлог. Ултрамаратонецът е имал проблеми с велосипеда, но благодарение на екипа му е успял да стигне благополучно да хижа „Вихрен“. След това е изкачил втория по височина връх в България, като е слезнал от него в 15.46 ч.

Антонов не за пръв път се изправя пред подобно предизвикателство. И преди е изминавал същия маршрут, като последователно е изкачвал Ботев, Мусала и Вихрен

Негов е рекордът за преминаване на 600-те километра от връх Ком до нос Емине. Той измина разстоянието в началото на септември 2018 г. за 4 дни, 8 часа и 27 минути и така подобри с 4.38 часа предишното върхово постижение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов