Избрани Новини

В Гърция ще се влиза само през "Кулата-Промахон“

От днес гръцкото правителство въвежда нови протоколи / изисквания / за пристигащите от чужбина граждани

От днес гръцкото правителство въвежда нови протоколи / изисквания / за пристигащите от чужбина граждани, като на пътуващите ще се извършва диагностичен преглед /скрининг/.
Всички пътници са длъжни да попълнят формуляр за локализиране на пътниците (Passenger Locator Form - PLF) най-малко 48 часа преди да влязат в страната, като предоставят подробна информация за тяхната начална отправна точка, продължителността на техен предишен престой в други страни и адреса, на който ще пребивават по време на престоя им в Гърция.
Формулярът е достъпен на адрес: https://travel.gov.gr/#.

Посолството на Гърция информира, че от 1 юли т.г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт „Кулата-Промахон‘‘.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.

Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)