Избрани Новини

Министър Маринов инспектира организацията на работа на ГКПП-Кулата

Ще заработи изнесен терминал за неплатени глоби

Вътрешният министър бе на място, за да инспектира предприетите мерки и организация на работа на ГКПП-Кулата преди очакваното интензифициране на трафика през пункта в следващите месеци. Заедно с него бяха главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, началникът на политическия  кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" старши комисар Стефчо Банков, директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков, директорът на РДГП-Смолян ком.Стоян Мандаджиев и директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Дойчин Дойчинов.
На този етап, заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт след ГКПП Дунав мост-Видин. Към момента на денонощие на вход и изход  преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.
Министър Маринов инспектира хода на реконструкцията на ГКПП-Кулата и обсъди с ръководството на граничния пункт детайли, които биха облекчили трафика и пътуващите - увеличаване на трасетата,  продължаване на добрата практика от миналата година чрез мобилни устройства да се проверяват  личните документи на пътуващите в автобуси,  организация на граничните екипи.
На място бе обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП-Калотина и от 3 юни до момента са засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв.
На граничния пункт "Кулата" работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които  са включени служители на ГДГП, Агенция „Митници“ и на НАП.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)