Избрани Новини

В района на Седемте рилски езера се рехабилитират туристически пътеки

Не се строи, а се укрепват пътеките

„В момента се изпълняват дейности по рехабилитация на съществуващи туристически пътеки. Дейности по борба с ерозията и укрепване. На мястото, на което се намери багерът, в района на езерото „Бъбрека“, има поставени информационен билборд и табела с надпис „Участък в рехабилитация“, каза за Радио Благоевград директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов по повод появили се снимки и видеоклипове в социалните мрежи.
Всичко е законно, по одобрен проект по Оперативна програма „Околна среда“. Не се строи, а напротив, укрепваме пътеките. Там ще бъдат поставени дървени парапети. Информация за това има на нашия сайт, както и на билборда и информационата табела до новата хижа, така че – хората да бъдат спокойни.
Очакваме до края на активния летен сезон рехабилитационните дейности да бъдат завършени. Договорът за изпълнение е за две години. Хората не знаят, затова съм очаквал такава реакция в сайтове и в социалните мрежи. Няма да се работи извън съществуващите туристически пътеки. Работи се само по пътеките, където се полага трошено-каменна настилка. Оттам нататък – в посока на езерото „Окото“ – ще се ползва и материал от скалите, за да се направи пътека под формата на стъпала и хората да се движат в определените рамки на пътеката", допълни директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов.
"Укрепваме пътеките. Там ще бъдат поставени и дървени парапети. Информация има на нашия сайт, на новата хижа, на билборда й, има информационна табела до него, така, че хората да бъдат спокойни. Целта е да насочим туристите да се движат само в определени рамки на пътеката".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)