Избрани Новини

Музеят на колела отново е в Дупница

Традиционният вече 4-ти пореден парад-изложба е на централния площад

Традиционният вече 4-ти пореден парад-изложба на централния площад в Дупница отново ще приеме Музея на колела. Един парад изцяло по каноните на площадните автоизложби, непосредствено пред сградата на общината днес от 11.00 часа.
Четирите централни улици, които се съединяват в площада, предлагат на гостите изобилие от ресторанти, кафенета, обекти за бързо хранене, магазини и подвижни щандове с различни лакомства.
Градските фонтани в единия край на площада носят свеж полъх към собствениците на паркираните около тях изложбени експонати.
За децата ще има съревнование с награди за най-добра рисунка на автомобил от парада.
За любителите на мащабните макети са предвидили конкурс-изложба в сградата на общината.
Започнете своя юнски уикенд с това мероприятие и го продължете с разходка из многото интересни туристически места в региона"
Само на 2 км от площада се намира парк "Рила" Дупница, който е един от най-големите и уредени паркове в България. Разположен е на 200 декара с алеи, поляни, с места за отдих и игра. Създава усещането, че сте в планината, тъй като е в подножието на Рила. В парка има много спортни съоръжения – футбол, тенис на маса, фитнес на открито и джогинг зони. Има обособен детски кът със забавления на деца на възраст от 1 до 10 г., малка зоологическа градина, езеро с патици и водни колела. Има страхотни условия за пикник и скара на открито благодарение на много уютни дървени беседки за компании до 15 души с осигурена скара, пейки, вода и голяма маса.
Освен това в града се намират и часовникова кула от 18 век, православен храм „Св.Георги Победоносец“ и стадион „Бончук”.
Излизайки от рамките на Дупница, в близост на не повече от 50 км се намират Рилският  манастир, Седемте Рилски езера, Седемте Овчарченски водопади, Ресиловският манастир, Енеолитното селище Слатина, Стобските пирамиди
Заслужава си да видите и гейзера в Сапарева баня, който със своите 103 градуса е един от най- горещите в света. Единствен в континентална Европа, той е най-буйният от гейзерите в света – пулсира през 5-6 секунди.
В града може да откриете няколко комплекса с минерални басейни с различна температура, където да направите приятен плаж.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)