Избрани Новини

"Застава-750” от 1964 година показаха на ретро парад в Симитли

Над 80 автомобили и мотоциклети от първата и втората половина на миналия век дефилираха

„Застава-750” от 1964 година дойде чак от Сърбия и беше най-от високо оценена на ретро парада в Симитли, съобщиха от пресцентъра на Община Симитли. Над 80 автомобили и мотоциклети от първата и втората половина на миналия век дефилираха с гордите си собственици в Симитли. Те останаха подредени за час и половина  на площад "Септември" за радост на стотиците ценители на уникалните возила от висока класа.
Парадът се организира за 14-и път пореден път. Площадът в Симитли, едва събра десетките автомобили, които предпочетоха ретропарада, който организират от ретро клуб „Пирин” за днешната празнична обиколка. Председателят на клуба Андрей Андреев заедно с председателя на Общински съвет Симитли Владимир Христов връчиха наградата на автомобила победител и неговият собственик - Владимир от Сърбия, който на ход от Загреб докара своя автомобил. Андреев благодари за подкрепата на общината и връчи специален плакет на кмета Апостол Апостолов в знак на благодарност за неспиращия ентусиазъм и добро сътрудничество.

Голям интерес предизвикаха и истинските класики – „Шефролет Импала“ , „Буик“ от 1974 г., както и перфектно реставрирана „Волга“ от 1965 г.

С уникална находка се сдоби ретро клуб „Пирин” днес в Симитли. Симсон дуо от 60-тте години бе закупен от местен ценител на старите возила. Уникалният мотор е правен за инвалиди преди години. „От лявата страна е двигателят и има лост за палене с ръка, при натискане на кормилото напред се задейства спирачката също има и ръчна. Всичко се задейства с ръце”- разказваха любителите на ретрото. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов