Избрани Новини

Премиерът, вътрешният и регионалният министър бяха на място в тунел "Железница“

Трима работници пострадаха при строителството на тунел

Трима работници пострадаха при строителството на тунел „Железница“, който е част от АМ „Струма“. На мястото на инцидента бяха премиерът Байко Борисов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Дойчин Дойчинов и Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Припомняме, че към 10,40 часа тази сутрин в строящия се тунел стана инцидент. Двама от пострадалите работници са откарани за лечение в столична болница. От компетентните институции се изясняват фактите и обстоятелствата, довели до инцидента.

„Добре, че момчетата ни оживяха, зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е спасил. Без опасност за живота са. Затова всеки пък като се разделям със строителите на обектите им казвам – спазвайте мерките за безопасност, внимавайте, пазете се!“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на мястото на инцидента с пострадалите строителни работници при изкопни работи в тунел „Железница“.
Преди това премиерът Борисов бе информиран от главните лекарите на областната и частната болница в Благоевград за състоянието на строителите. По предложение на началника на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски двама от пострадалите работници по-късно бяха транспортирани във Военната болница, където веднага им бяха направени още изследвания и последваха всички налагащите се интервенции.
„Говорих с работниците. Има два-три метра, където в момента се работи, след това се укрепва и се продължава нататък. И точно там заради дъждовете скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика земна маса са паднали“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред медии. Той изтъкна, че другите работници веднага са се притекли на помощ и са ги спасили. Строителните дейности ще продължат в другите участъци на тунела, а експертна комисия, назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, ще извърши проверка по случая.
„Българите не знаят колко сложен, грандиозен, огромен строеж е това. Като лястовички по скатовете са 20-30-тонни машини. Всеки ден при най-малкото невнимание и риск може да се обърнат, да паднат. Затова, ако е било лесно, за Олимпиадата в Гърция да е било готово“, отбеляза Бойко Борисов.
В отговор на журналистически въпроси за казано от президента Румен Радев по-рано през деня, премиерът Борисов заяви: „Аз имам работа, която върша и не е правена, няма и много години след това да се прави. А тези, които нямат работа, от сутрин до вечер ходят някъде да си намерят място да ме коментират“.
Министър-председателят каза още: „Този път фактите са такива и толкова са заседнали в тресавището, че те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти“.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден