Избрани Новини

13 са заразените с коронавирус в кюстендилския ромски квартал

Движението ще бъде ограничено от 10:00 ч. до 22:00 ч.

На свое заседание вчера членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса обсъдиха мерки за опазване живота и здравето на населението, предвид разпространението на коронавирусна инфекция в кв. „Изток“ в Кюстендил. В заседанието се включиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов, директорът на ОД на МВР ст.комисар Елиан Стамболийски и директорът на РЗИ - Кюстендил д-р Златко Величков.
Общо 11 са лицата от вчера с положителни проби за коронавирус в област Кюстендил. Девет от тях са жители на кв.„Изток“, едната положителна проба е на мъж от община Дупница, а другата – на жена от община Сапарева баня. От събота до вчера случаите на заразени с Ковид-19 в кюстендилския квартал „Изток“ вече са 13.
Като мярка, по време на заседанието членовете на Щаба обсъдиха и решиха да бъде временно ограничено движението на територията на посочения квартал в Кюстендил. Движението ще бъде ограничено във времевия интервал от 10:00 ч. до 22:00 ч., както и влизането и излизането от кв.„Изток“ за периода от 17.06.2020 г. до 30.06.2020 г.
Директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков ще издаде заповед след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор, за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на заразата от Ковид-19 в квартал „Изток“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов