Избрани Новини

Нови двама в Кюстендилско са заболели от коронавирус

Третият обявен случай всъщност е контролна проба, т.е. препотвърден случай

Нови две лица от община Кюстендил са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция. Третият обявен случай за Кюстендилска област всъщност е контролна проба, т.е. препотвърден случай, информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.
Положителни проби са дали двама мъже от кв.„Изток“– на 43 г. и на 52 г., които нямат роднинска връзка. Лицата са поставени под задължителна карантина и не са с грипоподобни симптоми. Връчени са предписания за карантиниране на контактните им лица, вземат се и проби за изследване. Продължава епидемиологичното проучване от компетентните органи.
Освен издирване на контактните, в кв.„Изток“ ще стартира и изследване с бързи тестове, съобщават от РЗИ - Кюстендил. Изследването ще се прави по желание на гражданите, със съдействие на медиатори и представители на Сдружение „Ларго“.
В Ковид отделението на болницата в Кюстендил има хоспитализирано лице, което е от потвърдените случаи тази събота /от 13.06.2020 г./ Това е мъж на 60-годишна възраст, който е в средно тежко състояние, информират от лечебното заведение.
С новите два, потвърдените случаи на заболели от COVID-19 в област Кюстендил, са вече 104.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)