Разследват инцидента с простреляния мъж при скандал в село Плетена

Повод за него станал междусъседски спор за имот

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с.Плетена, община Сатовча.
Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“ възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му. След вербални нападки между страните, петдесет и седем годишен мъж прострелял съседа си.
Извършителят на престъпното деяние – Ц.М., бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет марка „Макаров“, иззето. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието.
Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в гр.Гоце Делчев, а по-късно - в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.
Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели.
Предстои с постановление на наблюдаващия прокурор, Ц.М. да бъде задържан за срок до 72 часа, както и внасяне на искане в съда за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.
Разследването продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен