Избрани Новини

Съдът остави в ареста 43-годишния В. М., задържан за наркооранжерията в Крайници

Софийският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение

Софийският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Кюстендил за 43-годишния Владимир М., обвинен за държане на марихуана с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества. Досъдебното производство започна на 3.06.2020 година, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в село Крайници, Община Дупница.
На Владимир М. са повдигнати обвинения за държане на високорискови наркотични вещества- коноп /канабис, марихуана/ с цел разпространение и за изграждане на съоръжения за производство на наркотични вещества. Срещу задържания прокуратурата повдига и още едно обвинение за откритата оранжерия с изградена електронна хидропонна система, с която е отглеждал високорискови наркотични вещества – 33 броя растения от рода на конопа / марихуана /.
За тези престъпления, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2- 8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов