Избрани Новини

Наркооранжерии бълват канабис в Благоевградско

Те са новата тенденция в производството на дрога

Наркооранжериите са новата тенденция в производството на канабис в област Благоевград, информира БНР. Опитите за пласиране на най-масовия наркотик е предимно в курортите и към Гърция.

200 килограма сух канабис и близо 14 тона зелени растения е открила и конфискувала полицията в Благоевград за миналата година. Санданско-Петричкият район води класацията по производство на марихуана, заяви старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР - Благоевград, цитиран от БНР.

Доскоро канабисът се отглеждане предимно в държавни горски територии, за да се избегне персоналната отговорност, но след успешните действия на полицията по неговото откриване и унищожаване, се налага нова тенденция - на наркоореанжериите.

Най-успешната акция срещу наркотрафика миналата година беше разбит канал към Гърция, при която бяха заловени три килограма хероин. В повечето случаи не се стига до осъдителни присъди.

Драстично се увеличават случаите на шофиране след употреба на наркотици. При този тип нарушения се отнема свидетелството за правоуправление и колата се дерегистрира за срок от 6 месеца до 1 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов