Избрани Новини

Ще възстановяват Летния театър в Благоевград

51 даровити деца от община Благоевград са получили стипендии

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж.Василиса Павлова се срещна днес с представители на школи за танцово и театрално изкуство, фолклорни групи, вокални групи, музикални училища и други културни дейци. По инициатива на заместник-кмета на община Благоевград д-р инж.Василиса Павлова се проведе работната среща с представителите на културни институции, събитието се състоя от 16,00 часа в зала №5.
Присъстващите културни дейци имаха възможност да представят своята дейност, както и получени престижни награди на свои възпитаници от участия в конкурси в страната и чужбина. Талантливата гимназистка Александрина Механджийска, ученичка в НХГ“Св.Св.Кирил и Методий“/бивша Солунска гимназия/ също присъства на срещата. Обсъдени са конкретни теми и възможности за бъдещи съвместни мероприятия.
Заместник-кметът д-р инж. Павлова поясни, че Община Благоевград провежда прозрачно управление, предприети са действия за отдаване под наем безвъзмездно на сцени /на открито и закрито/ за провеждане на културни събития. Направено е предложение от Община Благоевград, което предстои да бъде разгледано на заседание от общинските съветници. Тя поясни, че съгласно действащата наредба, общински терени не могат да се отдават безвъзмездно.
Децата на Благоевград имат нужда от сцена за изява и развитие на своя талант, Общината ще представи възможност на школите за сценични изяви, обяви заместник-кметът д-р инж.Павлова.
51 даровити деца от община Благоевград са получили стипендии за първото тримесечие на 2020г. Община Благоевград е предприела действия за възстановяване на летния театър.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов