Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил откриха на ГКПП Кулата

Превозното средство било управлявано от гръцки гражданин

Алкохол в тайник на лекотоварен автомобил, пътуващ от България за Гърция, задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка  на 4.09.2019 г.
Превозното средство, управлявано от гръцки гражданин, е отклонено за митническа проверка, при която в пода на товарното помещение е открит специално изработен тайник, широк метър и половина, замаскиран с тапициран капак. Вътре се превозвали 66 бутилки с високоградусов алкохол. Спиртните напитки са с общо количество от над 48 л. Сред иззетите бутилки са уиски, водка, джин, ром, облепен с български бандерол. По случая е съставен акт за установяване на акцизно нарушение.
При друг подобен случай, отново в района на ГКПП Кулата, в края на август митническите служители откриха 75 бутилки (53 литра) алкохол с български бандерол. Въпреки че алкохолът е с редовен български бандерол, количествата му надминават обема, разрешен за пренос за лична употреба, затова при преминаването им през границата пратките следва да бъдат обявени и придружени с акцизни документи.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"