Избрани Новини

Covers – изложба на Сашо Стоицов в галерия "Аросита"

Над 3 десетилетия художникът е в авангарда на най-интересните търсения в изкуството

Covers /рамки, капаци/ се нарича изложбата на Сашо Стоицов, която художникът-авангардист откри в столичната галерия "Аросита" на 3 юни. Тя ще може да бъде видяна до 17-ти юни.

ЗА АВТОРА
Сашо Стоицов е роден през 1952 г. в Благоевград. През 1971 завършва Националното училище за изящни изкуства в София. Повече от 3 десетилетия Сашо Стоицов е в авангарда на най-интересните търсения в изкуството. Той е сред малцината български художници, които предвещават големите промени в изкуството ни след 1989 г. и продължават да изненадват почитателите си с   новаторството си и днес.
Активният му творчески път започва в началото на 80-те години. Появява се със серия големи фотореалистични портретни композиции. Картината „Програма Братанов“ е отхвърлена от журито на първата му самостоятелна изложба като отчуждена и твърде песимистична. Независимо от това Сашо Стоицов много бързо се налага като един от най-интересните живописци. В края на 80-те, на прага на прехода, той не само участва в най-емблематичните за периода изложби, но и организира някои от тях като един от лидерите на „Група Благоевград“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)