Днес внезапно ни напусна обичаният актьор Лъчезар Кацарски

Той бе един от най-любимите и любопитни актьори в трупата на благоевградския театър

Днес внезапно ни напусна обичаният от нас актьор Лъчезар Кацарски /25 март 1962 – 25 май 2020/.

Роден е през 1962 година в Благоевград. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф.Николай Люцканов.
От 1987г. до днес е част от трупата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.
"Лъчо несъменено бе един от най-любимите и любопитни актьори в нашата трупа. Обичан от публиката, очарователен бунтар, с неизчезваща усмивка и силен дух, който беше компас за всички свои колеги и ще липсва много!
Ролите му са неизброими: Мистър Айзъкс в „Портретът на Дориан Грей“, Марко във „Вампир“, Марко Попович във „В полите на Витоша“, Алтум в „Принцеса Турандот“, Зилов в „Лов на диви патици“, Газ в „Кухненският асансьор“, Едуард в „Бягство от Москва“, Капитан Леоне във „Волпоне“, Харкорт в „Да си вземеш жена от село“, Лвов в „Иванов“, Той в „Пиеса 27“, Професора и комита в „Чернодрински се завръща у дома“, Вотрен в „Дядо Горио“, Джери в „Двама на люлката“ и много други.
Запомнящо се е и участието му в киното - във филма на Иван Андонов "Вампири, таласъми".
Изказваме искрените си съболезнования на неговата съпруга и наша колежка - Албена Чобанова, на децата му, които са част от семейството на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, както и на всички негови близки", споделят с покруса от театъра.

Blagoevgrad.utre.bg изказва най-искрените си съболезнования на семейството му по повод неизмеримата загуба.

Поклон, Лъчо! Ще ни липсваш...Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"