Избрани Новини

Албена Чобанова е "Личност на годината”

През март актрисата взе награда "ИКАР” за ролята си на Малама в представлението "Вампир”

На провелата се вчера в сградата на Драматичен театър „Н.Вапцаров” тържествена сесия на Общински съвет-Благоевград, актрисата на ДТ „Н.Вапцаров” – Благоевград  Албена Чобанова получи награда „Личност на годината” в категория „Култура”. Церемонията по награждаване на „Личност на годината“ беше част от събитията по повод празника на града, организирани от Община Благоевград.
Албена Чобанова е част от трупата на благоевградски театър от 1989 година.
По-рано тази година, през месец март, актрисата взе награда „ИКАР” за ролята си на Малама в представлението „Вампир” от Антон Страшимиров. Някой от най- запомнящите се нейни роли на сцената са Алис в представлението „Бягство от Москва”, за която е номинирана в категория „Водеща женска роля” "Аскеер" 2012г., Илуминада в "Голямата печалба" от Ектор Кинтеро, Фаншет в "Един безумен ден", Гитъл в „Двама на люлката” и много други.
През месец октомври ще видим Албена Чобанова в ново превъплъщение, а именно като Амели Петрович в новото заглавие „В полите на Витоша”, чиято премиера ще бъде на 12 и 13 октомври. Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това ще бъде нейният втори проект на сцената на благоевградския театър като част от трупата.
Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)