Избрани Новини

Възобновяват приема в детските градини и ясли в община Банско

Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май

Въз основа Заповед № РД-01-270/19.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, Община Банско възобновява приема в детските градини и ясли на територията на Банско, Добринище и с.Места. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник. Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите.

Сградите и дворовете на детските градини и ясли в общината са подготвени – ремонтирани, почистени и дезинфекцирани. Осигурени са лични предпазни средства за персонала и препарати за периодична дезинфекция на помещенията. Където е възможно, ще бъдат отворени допълнителни входове, за да се избегне струпването на деца и родители.

Грижата за здравето на децата е от първостепенно значение за общинските власти и поради това няма да бъдат допускани компромиси. За да бъдат запазени децата ни, е наложително стриктното спазване на противоепидемичните мерки и санитарните предписания.

Приемът на децата сутрин ще бъде след задължителни общ преглед за здравословното състояние и измерване на температурата. Поради това е необходимо родителите да предвиждат достатъчно време, тъй като приемането на децата в градините и яслите ще става по-бавно от обичайното. Децата във видимо неразположение и със симптоми за влошено здраве, ще бъдат връщани.

Родителите няма да бъдат допускани в детските градини, ако не носят лични защитни маски за лице.

Апелираме към родителите, които имат възможност, да продължат да гледат децата си вкъщи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)