Избрани Новини

Още 4 медицински сестри са на първа линия в Гоце Делчев

Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев са на първа линия в борбата с COVID – 19 в помощ на своите колеги от Инфекциозното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров". Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд. В продължение на три месеца медицинските специалисти, работещи в детските ясли, детски градини и здравни кабинети в училищата на територията на община Гоце Делчев, бяха включени и работиха по график във Временния здравен пункт ГКПП „Илинден“, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в разкрития специализиран кабинет в борбата с COVID – 19 в МБАЛ „Иван Скендеров“.
Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия, е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск, въпреки нуждите.
Община Гоце Делчев активно подпомагаше по всякакъв възможен начин дейността на РЗИ – Благоевград и общинската болница от началото на кризисната ситуация и ще продължи да го прави и занапред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов