Медицинските лица в болницата в Гоце Делчев са достатъчно, но не и защитните им костюми

Възрастовата група на пациентите е над 63 години, каза д-р Първанов

Ново огнище на COVID-19 установиха в района на Благоевград. 23 са положителните проби в село Осина към община Сатовча, като 4-ма от заразените са настанени в болницата в Гоце Делчев.
13 души с коронавирус бяха установено само за едно денонощие в село Осина. Втора вечер те са под домашна карантина. Всички са в добро състояние, информира БНТ.
Става въпрос за две фамилии. Те живеят на една улица в 3 съседни къщи. Заразили са се от жена, която е била оперирана в столична болница преди две седмици. За съжаление тя е починала, но когато се е върнала при близките си в селото, е предала заразата.
Д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по реанимация в МБАЛ Иван Скендеров - Гоце Делчев: Задоволително е състоянието на пациентите, някои от тях са в по-тежко състояние, повечето са в средно тежко състояние, тъй като възрастовия фактор и прдиружавашщите съпътстващи заболявания на пациентите утежнява протичането на клиничното състояние при тези пациенти.
Възрастовата група на пациентите е над 63 години, каза д-р Първанов.
Отделението е структурирано така, че да се добавят допълнителни легла. Болницата е строена на павилионен тип, така че може един павилион да се използва за приемане на пациенти, заразени с коронавирус.
Медицинските лица в инфекциозното отделение са 7, от тях двама лекари. По думите на д-р Първанов те са достатъно, но няма достатъчно защитни костюми.