Здравни инспектори отново влизат в село Осина

Над 20 са положителните проби, регистрирани от петък до неделя в селото

Здравни инспектори от РЗИ-Благоевград днес отново ще посетят село Осина, община Сатовча, което стана огнище на коронавирус, предаде БНР. Над 20 са положителните проби, регистрирани от петък до неделя миналата седмица. Днес ще стане ясно и дали ще бъде наложена карантина на цялото село, каза директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.
Той заяви, че днес ще бъдат направени и още тестове за COVID-19 на контактни на контактните лица, заразени в село Осина. „Такава практика няма, но ние ще го направим, заради спокойствието на хората“, каза д-р Калоянов и уточни, че ще бъдат направени около 15 проби в град Гоце Делчев и съседно до Осина село.
Директорът на РЗИ-Благоевград съобщи още, че днес ще бъдат готови и резултатите на взетите вчера 30 проби на потребители и персонал на Дома за стари хора „Света Петка“ – Благоевград. Тестването се наложи, след като 78-годишен мъж от дома даде положителна проба за коронавирус. Той е изолиран в отделна стая, защото е безсимптомен и е в добро състояние.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен