Избрани Новини

28 служители ще следят как се разхождаме из парковете на Благоевград

Те ще внимават да се спазват указанията за разходка в градската градина, парк "Даме Груев“ и парк "Бачиново"

Община Благоевград създава необходимата организация за стриктно спазване на въведените ограничителни мерки в парковете и градини във връзка с обявеното извънредно положение в страната.
Днес се състоя среща на заместник-кметовете на община Благоевград инж.Василиса Павлова, инж.Евгени Терзиев и Любен Милев с непедагогически персонал от 13-те детски градини във връзка със създадената организация за разрешаване на разходки в парковете, намиращи се на територията на Благоевград.
Заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Василиса Павлова запозна присъстващите с изготвения график от 4 май до 13 май за дежурства към Оперативния щаб. Организацията с дежурни лица от община Благоевград е за в часовия диапазон от 09,00 часа до 19,00 часа. Дежурните ще следят за спазване на указателните табели и схеми за движение в градската градина при хотел „Ален мак“, парк Бачиново и парк „Даме Груев“, както и за спазване на задължителните правила за носенето на предпазни маски и спазване на дистанция 2,5 м от други семейства. Забранява се сядането на пейки, използването на детски и спортни съоръжения и пясъчниците, употребата на алкохол.
За допуснати нарушения на разпоредбите на Министерството на здравеопазването за времето на пандемия от коронавирус всеки гражданин може да сигнализира на следните телефонни номера: горещ телефон на община Благоевград 073/88 44 34 /от понеделник до петък/, дежурен служител на полицията: Първо РУ-Благоевград 073/867434 и Второ РУ- Благоевград 073/867566.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов