Избрани Новини

Министър Кралев инспектира спортни съоръжения в Русе и Бяла

Ремонтират залите по бокс и щанги с пари от Министерството на спорта, строят нова Спортна зала в Бяла

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строително-ремонтните дейности на спортни съоръжения в Русе и Бяла.

В областния град министър Кралев, народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова и заместник областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов посетиха зали по вдигане на тежести и бокс.

ММС финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на залата за вдигане на тежести към спортен комплекс “Ялта”. Ще бъде положена нова подова настилка, ще се направи подмяна на отоплителната система, на дограмата и осветителните тела. Ще бъде извършен ремонт на електрическата инсталация и вентилационната система. По този начин ще бъдат осигурени съвременни условия за провеждане на учебно-тренировъчен и състезателен процес на спортистите от ТСК “Русе”.

Министър Кралев посети и физкултурния салон, който се намира на гърба на спортното училище “Майор Атанас Узунов” и предстои да се превърне в модерна боксова зала. Тя ще се използва от състезателите на БК “Русе”. ММС осигури 257 542, 16 лв. за цялостния ремонт на съоръжението. В залата ще се подготвят състезателките на най-титулувания български клуб, водени от терньора Павел Сяров. Салонът е с площ от 600 кв. м. Предвижда се саниране на сградата, реновиране на покрива, смяна на дограма, поставяне на нова подова настилка, подмяна на осветителните тела, ремонт на санитарните възли и електрическата инсталация. Желанието на президента на клуба Илия Сяров е залата да разполага с три ринга - един състезателен и два тренировъчни, за да се превърне съоръжението в едно от най-модерните за практикуване на бокс в страната.

“ММС винаги е откликвало на нуждите на русенския спорт. Имаме много направени обекти през последните 4-5 години и това са поредните, които смятам, че ще бъдат в изключително голяма помощ на русенските спортисти”, заяви министър Кралев пред местните журналисти.

В Бяла Кралев, Пламен Нунев и кметът на града Димитър Славов инспектираха строежа на многофункционалната спортна зала. Инвестицията е в размер на 2 985 600 лв., а финансирането се осигурява със средства от републиканския бюджет (1 800 000 лв.) и със собствени средства от общинския бюджет. Предвидено е размерът на залата да позволи провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футзал, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др. Трибуната за зрители ще бъде с капацитет от близо 500 места. Съоръжението ще може да се използва за различни обществени и културни прояви - концерти, изложби, събрания и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)