Избрани Новини

Красен Кралев: Ще направим боксова зала в Плевен, проектът е на Детелин Далаклиев

Той има огромно желание да се занимава със сериозна треньорска дейност и ще получи подкрепата ни, заяви спортният министър

"Освен големите обекти направихме и много малки, на които не се обръща толкова много внимание. С изграждането на големите зали, ако финишираме с тази в Бургас, сме приключили. Там ще бъде най-голямото спортно съоръжение в България. Ще продължим с малките като тази в Кърджали. Направихме инвестиция в леката атлетика. Ремонтирахме закритата писта в Добрич, а тя е единствената за Източна България с овал. Без такива писти, не можем да очакваме да се появи наследник на Ивет Лалова. Трябват 12 месеца подготовка, а не 7-8. Направихме закрита писта и в Кюстендил", казва министър Красен Кралев в интервю за "24 часа" по повод плановете на ММС да се продължи с обновяването на базата.

"Приключихме и ремонта на Зимния дворец. Тази година пуснахме и тренировъчната зала. Огромно удоволствие ми донесоха реакциите на родителите, които като видяха какво сме направили, просто изпаднаха във възторг. И направихме всичко с доста по-малко средства от тези, които искаше да похарчи едно предходно правителство", посочва Кралев.

"Започваме от януари. Ще направим основен ремонт на залата по бокс в Русе. Вече има обществена поръчка за около 260 000 лева. Там е един от водещите ни центрове в този спорт. Ще направим зала и в Плевен, като проектът е на големия ни шампион Детелин Далаклиев. Той има огромно желание да се занимава със сериозна треньорска дейност и ще получи подкрепата ни. Подменяме настилките на два тренировъчни стадиона в Габрово и Смолян. Предстои основен ремонт на северните зали на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Те са три на брой и реконструкцията на цялото съоръжение ще приключи. Има отделени средства за обновяване на закритата писта за лека атлетика в Плевен. Започнахме работа с общината в Самоков за ролбан и писта, което бе обещано на биатлона. Обсъждаме с кметовете на Стара Загора и Враца направата на тренировъчни стадиони за лека атлетика, като така там могат да се провеждат и по-сериозни първенства. Подадохме и молба за изваждане на виза за строителство на нова зала за художествена гимнастика на стадион “Раковски” и смятам, че до края на 2020 година ще я завършим", казва още Красен Кралев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)