Избрани Новини

Всички 200 проби за коронавирус в Симитли са отрицателни

В четвъртък предстои втората масова проверка за коронавирус в общината

В четвъртък предстои втората масова проверка за коронавирус сред активно работещите и в контакт с трети лица на обичайното си работно място в община Симитли. Тестувани ще бъдат полицейски служители, служители в дирекцията „Социално подпомагане“, здравни работници и други. Вторият етап на проверка на здравния статус обхваща лица, които не са на пряко подчинение на местната власт, но изпълнението на служебните им задължения са пряко свързани с обслужване нуждите на населението в общината.
Тестуването на хората от т. нар. "първа линия" е от изключителна важност за всички в община Симитли. Тестовете са осигурени от Община Симитли. И втората масова проверка ще бъде извършена по най-сигурния метод – чрез теста PCR, който отчита наличието на вирус в организма чрез анализ на гърлен секрет.
Напомняме, че в събота бяха тестувани 200 от активно работещите в администрацията в община Симитли. Добрата новина е, че от всичките проби няма нито една положителна.
Продължава осигуряването на защитни и предпазни средства при необходимост за населението в община Симитли. Координацията е на общинския щаб. Оттам отново изразяват признателност към дисциплината на масовото население и призовават за социална отговорност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов