Избрани Новини

Отрицателни са всички 200 проби за COVID-19, направени в Симитли

Двеста човека се тестуваха за коронавирус тази събота

Двеста човека се тестуваха за коронавирус в Симитли в събота и всичките 200 проби са отрицателни, съобщиха от Общината.
Това потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.
Хората бяха проверени с най-сигурния за момента метод – PCR-тест или т.нар. бавни тестове. По график тази събота бяха тестувани за COVID-19 всички, работещи в Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, общински съветници, кметове на кметства, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани.
Проверката на здравния статус на активно работещите на обичайното си работно място в извънредно положение бе планувана още преди Великденските празници. Преди да бъде регистриран първият случай на заразен с коронавирус в Симитли. Наличието на положителен резултат за COVID-19 в Симитли само промени начина на тестуване. Първоначално бе планувано проверката на здравния статус да се прави с т.нар. бързи тестове, които, чрез кръвна проба, установяват наличието или неналичието на антитела срещу вируса. Заради наличието на позитивни на COVID-19 в града, общинското ръководство реши проверката да бъде по най-сигурния метод. Изцяло от общината бе поета грижата по организацията и обезпечаването на тестването на хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с широк кръг от хора.
От Общинския оперативен щаб изразяват признателност за дисциплината на хората и отново призовават за социална отговорност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов