Избрани Новини

В парковете в Благоевград само по определени маршрути за разходка

Прилагат се строги противоепидемични мерки

Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес в зала „22 септември“. Прилагат се строги противоепидемични мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната.

По заповед на кмета инж.Томов се разрешава разходката в градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.

Заместник-кметът по строителство инж.Терзиев представи определените маршрути за движение в трите градски парка: парк „Бачиново“, парк „Даме Груев“ и градската градина при хотел „Ален мак“.

Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк „Бачиново“ в посока езерото е отворена. В парк „Бачиново“ обиколката около езерото е указана със схеми за движение. Изходът от парк „Бачиново, в посока централна градска част, е през обозначени места, определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица-Благоевград или покрай река Бистрица.

Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.

СХЕМИ НА МАРШРУТИТЕ ЗА РАЗХОДКА В ПАРКОВЕТЕ:

• "Бачиново "- виж тук;

http://www.blgmun.com/files/COVID19/Bachinovo.pdf

• "Даме Груев" - виж тук ;

http://www.blgmun.com/files/COVID19/DameGruev.pdf

• Градска градина при хотел „Ален мак“ - виж тук;

http://www.blgmun.com/files/COVID19/Gradska-gradina.pdf

Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родител /или членове на семейството/, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. Влиза се в парковете само по обозначените маршрути за разходка.

Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР-Благоевград .

Припомняме, че са задължителни носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжение и детски площадки

Въведените временни ограничителни мерки предпазват вашите семейства от коронавирус.

Следващото заседание на Кризисния щаб ще се състои на 5 май т.г.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)