Избрани Новини

ОИК Благоевград заседава по предсрочното освобождаване на кмета Румен Томов

Не е заличил едноличната си фирма в едномесечен срок след избирането му на поста

В Общинската избирателна комисия - Благоевград преди няколко дни постъпи писмо от председателя на Административен съд Благоевград, ведно с Решение 104/22.01.2020 г. на Административен съд - Благоевград и Решение 4542/16.04.2020г. на Върховен административен съд, което е влезло в сила и не подлежи на обжалване.
В писмото се съдържат указания към Общинската избирателна комисия - Благоевград, според които тя трябва да се произнесе със свое решение и да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на община Благоевград в 14-дневен срок от получаването му.
В тази връзка ОИК Благоевград ще се събере на заседание днес от 18.00 часа. Заседанието на ОИК ще се проведе при закрити врати, строги мерки за сигурност и спазване на изискванията на здравните власти.

Румен Томов бе отстранен като кмет от съда, защото не бе заличил едноличната си фирма в едномесечен срок след избирането му за поста, каквото е законовото изискване.

За нарушението първи сигнализира бившият кмет Атанас Камбитов, като подаде сигнал до Общинската избирателна комисия.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)