Избрани Новини

Няма заразени с COVID-19 в администрацията на община Симитли

Общинска администрация работи в епидемичен режим

Няма вирусоносители сред служителите в общинска администрация Симитли. Утре, планово, ще бъдат тествани и по-широк кръг от хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с други лица.
26 служители в администрацията бяха тествани, след като бе потвърдена положителната проба за COVID-19 на Васил Падешки. Всички тестове, които бяха направени на служители в администрацията, са отрицателни. Това потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Положителни са PCR-тестове на всички в семейството на Васил Падешки. Те са поставени под карантина за 14 дни в дома им, уточни д-р Калоянов.
Планово утре ще бъдат тествани хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с широк кръг от хора. Задължително ще бъде проверен статуса на всички от Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани. Община Симитли е осигурила 200 теста за работещи на т.нар. „първа линия“.
Общинска администрация Симитли работи в епидемичен режим, съобразно всички разпоредби и предписания по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Не са наложени, нито се налагат други мерки предвид ситуацията от последното денонощие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)