Избрани Новини

Кметът Бръчков: Благодаря на всички дарители в тази ситуация

Направени са 43 теста на лични лекари и медици от Спешна помощ в Петрич, всички са с отрицателен резултат

Благодарност за дарените бързи тестове за коронавирус изрази кметът на община Петрич Димитър Бръчков към Александър Манолев, направил дарението за нуждите на МБАЛ „Югозападна болница“.

„Г-н Манолев намери, закупи и дари без абсолютно никакви условия 1 000 броя от тези тестове. Това е ценна помощ и знак за отговорно отношение към двете общини в тази криза. Тези тестове ще ни дадат спокойствие, защото ще се използват както за работещите на първа линия, така и при случай на установена инфекция за последващо тестване на контактни лица“, посочи кметът и уточни, че се правят постъпки чрез контактите на дарителя за закупуването на още тестове, за да се обхванат рисковите групи в Петрич и в Сандански.

Има направени 43 теста на лични лекари и медици от Спешна помощ в Петрич, всички са с отрицателен резултат.

Кметът посочи, че по-рано са използвани и закупените 600 бързи теста от самата болница, също за изследване на медици и пациенти по отделения в двете общини – Петрич и Сандански. Димитър Бръчков благодари на всички дарители до момента, които са се отзовали и са помогнали с предпазни маски, очила, дезинфектанти и средства. Близо 33 хил.лв. са постъпили по дарителската сметка за закупуване на респиратор за болницата в Петрич, като инициативата  е съвместна на Община Петрич и Ротари клуб – Петрич. Закупена е също апаратура за реанимацията в Петрич след разговор с лекарите на стойност 30 хил.лв., осигурени от бюджета на община Петрич.
„Убеден съм, че работейки заедно, създаваме един добър механизъм за реакция в тази ситуация. Радвам се, че петричани се отзовават“, обобщи кметът Димитър Бръчков.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)