Здравка Евтимова: Карантината е едно разпятие за всички нас

"Единствено това е начинът ние да излезем от тежкото положение", смята писателката

"Карантината е тежко преживяване. Едно разпятие за всички нас. Моето желание е свързано с дисциплината. Аз съм убедена, че човек трябва да спазва препоръките на здравните власти, защото дисциплината е ход към нашето бъдеще", заяви в ефира на БНТ писателката Здравка Евтимова.

"Липсват ми ежедневието, изпълнено със срещи, срещите с приятелите, с моите близки, но разбирам, че единствено това е начинът ние да излезем от тежкото положение. Смятам, че тази карантина ще ни остави доста голям белег, но нека знаем, че това ще е зараснала рана. От нас зависи да се съсредоточим върху надеждата, че тя ще зарасне и ние сме хората, които ще доведат до излекуването й.
Близостта между хората е нещо неоценимо. Едва, когато загубихме възможност да се срещаме, разбираме колко много сме имали и колко много ни очаква да придобием", допълни писателката.
"Нека се грижим за хората около нас, колкото и да ни дразнят понякога. Защото те са истинското огледало, което ни показва какви сме", призова Здравка Евтимова.
"Пожеланието ми към всички хора е - бъдете здрави, бъдете далеч от коронавируса и обичайте хората въпреки техните слабости", каза в заключение писателката.