Избрани Новини

US учени: Пикът на заразата в България вече е минал!

Прогнозата важи, ако се спазват приетите в страната ограничения във връзка с епидемията

Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation), който следи и прогнозира развитието на пандемията във всяка отделна държава, актуализира в благоприятна посока прогнозата си за България.
Проектът, финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, анализира актуалните данни и хода на епидемията и предвид взетите мерки, посочва как ще продължи развитието на „кривата“.
Към днешна дата изследователите изчисляват, че пикът у нас е преминал – той е бил на 3 април. Изследването взема за пик деня, в който в страната има най-голям брой жертви. На трети април в България починаха четирима души, носещи инфекцията.
Институтът изчислява още, че общият брой на починалите от COVID-19 у нас ще е 47 души. Към днешна дата броят на жертвите е 42.
Прогнозата важи, ако се спазват приетите в страната ограничения във връзка с епидемията. Тя търпи промени в зависимост от постъпващите нови данни. Допреди дни прогнозираният брой жертви бе над 300, след това намаля до 66, а пикът се очакваше на 25 април, 20 април и на 18 април, припомня „Марица“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)