Променят движението по три улици в Петрич

Новата организация на движението е постоянна

Участъкът от ул.„България“ между ул.„Атанас Лютвиев“ и ул.„Сандо Китанов“ от днес е с позволено двупосочно движение. Успоредно с тази промяна, целяща да облекчи трафика към кръговото кръстовище пред сградата на Община Петрич, се забраняват престоят и паркирането в същия участък. Служители на Общината ще предупреждават през първите дни водачите на МПС за въведената промяна, след което при неспазване на правилата ще се налагат санкции. Живущите в този район ще могат да паркират личните си автомобили на местата срещу бившата банка ДЗИ или да закупят пропуск за синя зона на стойност 24 лв. за календарна година и да паркират по ул.„Сандо Китанов“, като ще имат право на един пропуск за адрес в този случай.

Двупосочно е вече движението и по ул.„Струма“ в участъка от ул.„Битоля“ до ул.„Оборище“ (пряката под ВиК-Петрич), както и по ул.„Бяло море“ в участъка от ул.„Васил Кънчев“ до ул.„Родопи“.

Нова организация на движението има и по ул.„Тома Митов“, която позволява движение еднопосочно от ул.„Цар Борис III“ (при магазин „Билла“) и изход през ул.„Хан Крум“ (над ДСК), по която движението също е „обърнато“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен