Избрани Новини

695 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

81 са излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти,

Още трима души с коронавирус у нас са починали, а общият брой на заразените вече е 695. И тримата починали са с придружаващи заболявания. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. 

Мъж на 86 години, настанен в "Пирогов", с хронична бъбречна недостатъчност, хронична мозъчно съдова недостатъчност  и артериална хипертония е починал. Другите два смъртни случая са от Смолян.  Мъж на 85 години с белодробна болест, диабет и сърдечно-съдови заболяване също е починал. Сред жертвите е и жена на 73 години с онкологично заболяване. Тя е имала още диабет, артериална хипертония и сърдечна недостатъчност. За последното денонощие има 19 нови случая. От тях 9 души са приети в болница. Няма нова засегната от заразата област. Общо за страната са излекувани 81 души.

„Увеличението на заразените е с 2,8 % в сравнение с предишния ден. Активни са 581 души. От новите заразени 14 са в София -  в Александровска болница – двама, в „Токуда“ – един, в Инфекциозната болница – един и 10 амбулаторни. В Стара Загора има нови четирима заразени – двама мъже и две жени. В Благоевград – има нов случай на мъж, който е с двустранна пневмония, той е от Гоце Делчев", обясни началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

От медицинсикя персонал с COVID-19 са заразени 37 души. „Имаме още една болна акушерка на 43 години от Центъра за спешна медицинска помощ“, каза още Мутафчийски.

28 от общо 334 изследвани в Банско са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи на брифинга главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. И допълни, че с активна в момента инфекция са само трима души. След вдигането на карантината в града започна масовото тестуване на жителите. На PCR тестове трябва да бъдат подложени 1000 души. За да бъде постигната тази цел, сега идеята е в процеса по тестуването да бъдат включени и личните лекари - така ще може да се изследват повече хора,  каза още Мутафчийски.

Целият брифинг на Националния оперативен щаб от 14 април може да видите ТУК 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов