Избрани Новини

Първи респиратор за лечение от коронавирус доставиха в кюстендилската болница

Той е закупен със средства от дарения,

Първият нов респиратор за лечение от коронавирус е доставен за районната болница в Кюстендил, обяви кметът на града Петър Паунов, предаде БНР. Той е закупен със средства от дарения, продължава кампанията за купуване на втори респиратор. Респираторът, който вече е монтиран в болницата  в Кюстендил,  е от висок клас, каза кметът на града Петър Паунов:

"Респираторът, закупен със средствата от даренията, вече е пристигнал тази сутрин в кюстендилската болница. Респираторът е чисто нов на стойност 40 400 лв. Технически екип на фирмата-доставчик го настройва. От утре той вече ще бъде в отделението на разположение. Не дай Бог – дано не се използва, но вече има чисто нов респиратор", каза кметът на Кюстендил.

Петима пациенти с Covid-19 са на лечение в болницата в Кюстендил, а случаите с положителна проба са 12. Това са 66-годишна жена, която е в средно тежко положение и четирима мъже. Към момента няма влошаване на състоянието им. Един пациент с положителна проба – мъж от Дупница, е приет в инфекциозното отделение на Общинската болница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов