Избрани Новини

Бюрото по труда разкри изнесени работни места за консултации на безработни

С цел да не се допускат струпвания на множество хора и с оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19,  Дирекция „Бюро по труда” Русе разкрива от днес 06 април 2020 год. допълнителни изнесени работни места за регистрация на търсещи работа лица за да получават посреднически услуги за подпомагане при търсенето на работа на следния адрес:

Кариерен център към ДРСЗ-Русе

Гр.Русе, ул. „Олимпи Панов“ 8, тел. 082 820 151

Работно време: 08:30 – 17:00 ч.

Обръщаме внимание отново на възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване (е-връчване). Чрез нея клиентите ни могат да продължат да използват и електронната услуга за регистрация на търсещите работа лица, която е базирана на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление” (ДАЕУ), раздел „Социални дейности”/„Безработица и насърчаване на заетостта”, на следния линк: https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment.

Заявлението за регистрация се изпраща в съответното бюро по труда чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), за ползването на която се изисква лицето да се регистрира в нея и да я ползва чрез квалифициран електронен подпис (КЕП) или ПИК на НОИ. За улеснение при ползването на Системата е постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги. Ще бъде предоставена онлайн възможност за заявяване на подписи за тези, които все още нямат такъв. За повече информация: https://egov.bg/wps/portal/egov/topical/be7210e2-457c-4b74-b8cc-f919ecffc9fe.

По-подробна информация може да получите от сайта на Агенцията по заетостта в новините от 30.03.2020 год. в статията :

Агенцията по заетостта призовава към използването на електронни услуги

Агенцията по заетостта отново призовава своите бъдещи и настоящи клиенти да си останат вкъщи и да се насочат към електронните ѝ услуги, като ги уверява, че дистанционно ще получат цялото необходимо съдействие.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)