Избрани Новини

Прикривани ли са случаи на коронавирус в Банско?

Властите в София се усъмнили, че има укриване на информация за заразени

50 души от Банско са тествани за коронавирус, след като властите в София се усъмнили, че има укриване на информация за заразени, съобщи bTV.
„Лекарите отричаха да имат пациенти с такива заболявания, да, местните лекари, но в края на краищата ние установихме по друг начин, че има около 50 човека, които са проявили симптоми на вирусно заболяване и си стоят вкъщи. До края на деня ще имаме резултати от тестовете“, заяви сутринта ген.Венцислав Мутафчийски.
Местните лекари казват, че информация не е скривана. Те били смутени от твърденията.
Петима са общопрактикуващите медици в Банско и всички те заявяват, че такава информация не е била изисквана от тях.

Личните лекари в курортния град отказаха да влязат в конфронтация с когото и да било, информира БНР. Но държаха да кажат няколко неща - че почти всички пациенти с вирусни инфекции са излекувани в домашни условия и под постоянно лекарско наблюдение, което е било особено трудно по време на двуседмичната карантина, тъй като не са имали достъп до лабораторни изследвания и възможност за рентгенови снимки. Защото такава възможност осигурява общинската болница в съседния град Разлог, до която не можеше да се стигне, освен в изключително спешни случаи. И още, че те самите са настоявали пред РЗИ да се вземат проби на съмнителни пациенти, но това се е случило едва онзи ден и то по списък, даден от самите общопрактикуващи лекари.

Единственият починал мъж от Банско е имал назначено лечение, но е отказал да взима лекарства. Това е споделила с личния лекар неговата майка. Досега Д-р Георги Кушлев не искаше да огласява тези подробности. Както и това, че той не приема да лекува по телефона, колкото и опасно да е за него, въпреки че сам се грижи за двете си деца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов