Избрани Новини

Съдят студент, нарушил задължителната карантина в Благоевград

Излязъл на разходка с баща си на ул.„Даме Груев“

Днес Районна прокуратура - Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.С. (на 19 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.
Обвиняемият Г.С. е студент във Великобритания, като след завръщането си от чужбина бил задължен да спазва предписанието на Регионална здравна инспекция за 14-дневна карантина, във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Въпреки това, на 22.03.2020 г. той я нарушил и излязъл на разходка с баща си на ул.„Даме Груев“ в  Благоевград.
Престъпното деяние е било извършено от Г.С. по време на извънредното положение в страната  и въведените противоепидемични мерки. То е наказуемо с лишаване от свобода за срок до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева. Лицето е с чисто съдебно минало.
Към настоящия момент Районна прокуратура - Благоевград наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Внесеният днес в съда обвинителен акт е първи от водените дела за това престъпление.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)