Избрани Новини

Красен Кралев: Здравето на атлетите е по-важно от всичко!

Олимпиадата ще се проведе не по-късно от лятото на 2021 година

"Здравето на атлетите е по-важно от всичко! Приветствам взетото решение от страна на японския премиер Шиндзо Абе и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах Летните олимпийски игри в Токио да бъдат отложени“. Това написа във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Игрите ще се проведат не по-късно от лятото на 2021 година.

"Вярвам, че това е единственото възможно решение, предвид пандемията от COVID-19. По този начин ще се гарантира равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка. Те бяха сериозно нарушени в следствие на различната фаза на борбата с пандемията от COVID-19, в която всяка държава се намира и различните мерки, които различните страни взимат“, категоричен е Кралев.

Решенията на българското правителство бяха подчинени единствено на разбирането, че здравето на атлетите е по-важно от всичко, уверява министърът.

„Неизвестността за съдбата на Олимпийските игри, пред която бяха изправени всички атлети и спортните ръководители, доведе до натрупването на огромно напрежение през последните седмици. Радвам се, че МОК се съобрази с желанието на повечето федерации и взе единственото възможно справедливо решение. Япония ще получи възможността да организира най-големия спортен форум, защото Организационният комитет на Игрите показа готовността си това да се случи още тази година, но здравето на хората безспорно е по-важно. Сигурен съм, че българските спортисти ще имат най-добрите условия за подготовка и достатъчно време, за да бъдат в оптимална форма. Олимпийският огън, запален преди няколко дни в Гърция, ще продължи да гори в Япония, като лъч на надежда за по-добри времена за света на спорта“, пише още министърът. Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)