Избрани Новини

Продължават проверките в Кюстендил за спазване на противоепидемиологичните мерки

Стриктно се проверяват пътуващите на изградените на вход-изход КПП-та

Продължават проверките на служителите от ОДМВР за стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

Призовават се жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Продължават стриктни проверки на изградените на вход-изход на Кюстендил КПП-та. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес.

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждоха нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Припомняме, че Народното събрание реши срокът на валидност на личните карти и СУМПС, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., да се удължи с 6 месеца. 

Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, спазвайте противоепидемичните указания за задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 28 заявления за издаване на лични документи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)