Избрани Новини

Прокуратурата в Кюстендил извършва проверки по сигнали

В община Кочериново е въведен вечерен час след 19:00 ч.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е извършила проверка, с оглед указанията, дадени от Върховна административна прокуратура и Софийска апелативна прокуратура, за предприетите мерки против разпространение на вируса Covid-19.
Незабавно са били изпратени разпореждания до областния управител на област Кюстендил и кметовете на деветте общини на територията на областта.
В Окръжна прокуратура – Кюстендил е постъпила информация от органите на местната власт за спазване на мерките и указанията, въведени със заповедите на министъра на здравеопазването, както и препоръките на Националния оперативен щаб. Кметовете са издали заповеди, касаещи противоепидемичните мерки, с оглед спецификата на отделните населени места. Сред тях са провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични дейности, в т.ч. дезинфекция на обществени места и търговски обекти, спазване на санитарно-хигиенни изисквания и недопускане на струпване на хора, преустановяване на платено паркиране на ППС, създаване на организация за подпомагане на възрастни и нуждаещи се хора. Забранени са масови мероприятия и организиране на пазари. В община Кочериново е въведен вечерен час след 19:00 ч. На територията на община Трекляно има едно лице под домашна карантина, което се наблюдава от органите на МВР.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов