Избрани Новини

ГЕРБ-Благоевград се отзова на призива за кръводаряване

В кампанията се включиха евродепутатът Андрей Новаков и общинският ръководител Росица Георгиева

ГЕРБ-Благоевград се отзова на призива на Министерството на здравеопазването за кръводаряване след като стана ясно, че в момента имат спад на желаещите да дарят кръв.
В кампанията по кръводаряване се включиха областният координатор и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, общинският ръководител Росица Георгиева, общински съветници, както и членове и симпатизанти на ГЕРБ от Благоевград.
„В тази трудна ситуация решихме, че трябва да помогнем, защото по данни на МЗ ежедневно от преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.  Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв”, коментира Андрей Новаков.
Евродепутатът уточни, че центърът по кръводаряване в Благоевград e предприел всички мерки, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. „Първоначалната ни идея бе да направим широка кампания с хора от цялата област. Много от колегите от всички населени места в Благоевградска област заявиха желание и готовност да дарят кръв, но сега се съобразяваме с въведената ограничителна мярка за пътуване до областните центрове”, сподели той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов